Hotel TV és Hotel Információs Rendszer kiépítés

Hotel TV és Hotel Információs Rendszer kiépítése

Interactive Hotel Information System Created by Soft-Elite Ltd. Tevékenységi körünk az interaktív hotel tv és hotel információs rendszerek kiépítése, üzemeltetése, karbantartása és fejlesztése.

A SMART LED TV technológia, IPTV antennarendszerek, a digitális, a műholdas és a rádióhullámos technika, valamint az Internet által biztosított WiFi lehetőségek integrálása a rendszerekbe és a vendégszobákba is, ma már nem csak egy a sok lehetőség közül, hanem elvárás a vendégek részéről.

Elvárás a vendégek részéről, mivel már az otthonukban is elérhető ezen szolgáltatások legnagyobb része, a mindennapjaik részévé vált, ezért elvárják, hogy mindezt az otthonuktól távol is elérhetővé tegyék a számukra.

A Soft Elite Kft. helyszíni igényfelmérés után a szállodára szabott, az egyedi igényeknek megfelelő Hotel Tv készüléket és az ahhoz megtervezett Hotel információs rendszert installál, a legkisebb 10-20 szobás szállodától a több 100 szobás szállodákig.

Elindult a HOTEL TV rendszerek terén is a generációváltás

A szállodai Hotel Tv és Hotel információs rendszerek, nemcsak a szálloda vendégeit szolgálják ki. Segítik a szállodai személyzet munkáját is, ezzel hatékonyabbá téve munkájukat.

Ezek a speciálisan szállodákra integrált termékek mind a szolgáltatások terén, mind kialakításukban különböznek a hagyományos TV készülékektől.

Hotel TV és Hotel Információs Rendszerek előnyei

Interactive Hotel Information System Created by Soft-Elite Ltd.
A Soft Elite Kft. által kiépített FUTURE Hotel Tv és Hotel információs rendszerek, a szálloda különböző részlegeivel úgy mint a recepció, housekeeping, szoba szervíz, és magával a szállodai front-office rendszerrel való összeköttetésre is alkalmasak. A szálloda speciális igényei szerint használhatóak.

Hotel TV Készülékek, lehetőségek

A hagyományos TV készülékek üzemeltetése több szempontból előnytelen a szállásadó számára. Ezek a nem specifikus Hotel Tv készülékek, egyáltalán nincsenek védve a csatornák elhangolása ellen, a hangerő nem korlátozható, ami zavarhatja a többi vendéget, nem megoldott a gyors programozhatóság.

Bár a készülékgyártók felismerték a szállodában rejlő lehetőségeket és manapság a készüléket, ellátják hotel funkcióval is, de ez ma már közel sem elegendő.

A Hotel TV megnevezés két eshetőséget jelent, fontos ezeket külön külön kezelni, mert ha nem a megfelelő TV készüléket választják, egy fejlesztés vagy újítás alkalmával, egy Hotel TV vagy hotel információs Rendszer bevezetésekor a Tv készülékek cseréjével kell számolni

Hotel Tv készülék típusok

STAND-ALONE Hotel TV –k

A stand-alone készülékek nem kapcsolhatók rendszerbe, továbbá egyáltalán nem rendelkeznek a szükséges kommunikációs csatlakozóval. Egy két alap beállítás elérhető rajtuk, melyek persze a szálloda és a vendég kényelmét szolgálják, segítik.

A legtöbb Tv készülék gyártó a kereskedelmi forgalomba szánt készülékeibe is bele építi a „butított hotelfunkciót” amely összesen 2-3 funkciót tartalmaz:

  • a programozás lehetőségének tiltása,
  • beállítható kezdő csatorna a készülék bekapcsolásakor (teljesen felesleges),
  • csatorna beállítások másolása készülékről – készülékre, ami már 10+ készülék fölött is nagyon hasznos,
  • beállítható a maximális hangerő, ami viszont nagyon fontos

Újgenerációs Interaktív Hotel TV készülékek

A legfontosabb, hogy a gyártók ezeket a készülékeket már előre kialakított kommunikációs csatornával készítik el. Ehhez csatlakoztatható egy külső vezérlőegység vagy egy settop-box.

A külső vezérlőegység gondoskodik a TV-k vezérléséről és foglalja egységes rendszerbe az összes Hotel Tv készüléket.

Ezen szempontok figyelembevételével nagyon meg kell fontolnia a szállodának, hogy új Hotel Tv készülékek beszerzésekor a Hotel TV készüléket vagy a jóval rugalmasabb Interaktív Hotel TV készüléket választanak.

+36 30 685 2611

Soft-Elite Kft.